Doperwtenexplosie

Dit gerecht heb ik afgelopen zomer wekelijks gemaakt. Het is fris, gezond en letterlijk in 5 minuten klaar. Serveer met een gepocheerd eitje voor de perfecte zomerlunch. Munt en citroen zijn in dit recept van cruciaal belang, zonder verliest het al zijn magie. Donna Hay gebruikt in het originele recept geitenkaas in plaats van ricotta. En volgens mij is dit recept ook heerlijk met vers gedopte tuinbonen maar dan is het klaar-in-5-minuten’ gegeven er wel van af.

Bruschetta met frisse doperwten

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (diepvries)doperwten
3 el fijngehakte muntblaadjes
1 tl fijngeraspte citroenschil
1 el citroensap
1 el olijfolie
8 sneetjes stokbrood, Turks brood of ciabata
250 gr ricotta
Peper & grof zeezout

Bereiding
Doe de doperwten in een vuurvaste schaal en schenk er kokend water over. Laat 1 minuut staan en giet af. Spoel de doperwten onder de koude kraan en laat uitlekken. Prak de erwten grof met een vork en voeg de munt, citroenrasp en –sap, olie, peper en grof zeezout toe. Toast of grill het brood, bestrijk het met ricotta en schep er het erwtenmengsel op. Werk af met extra munt blaadjes, olijfolie, peper en zout.Leave a Reply

YOU MAY LIKE