Zomerse stoofpot

We blijven in de citroensfeer met deze zomerstoofpot. Stoofpotten hebben een zeer winterse bijklank maar afhankelijk van de ingrediënten die je erin verwerkt maak je ze evengoed in de zomer. Gebruik voor dit gerecht een maïskip, niet zoveel duurder maar echt honderdduizend keer smaakvoller dan de kippen uit de supermarkt. Geloof me, het is de extra investering meer dan waard. Naar een gerecht uit foodmagazine Delicious.

Kip-citrusstoofpot

Ingrediënten voor 4-6 personen

1 grote maïskip, verdeeld in poten, dijen, stukken borst en vleugels
6 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, fijngesneden
1 venkelknol, fijngesneden
1 prei, in dunnen ringen
Klein bosje peterselie, stelen fijngehakt, blaadjes bewaard
Paar takjes dragon, stelen fijngehakt, blaadjes bewaard
Flinke handvol (diepvries)doperwten
Flinke handvol (diepvries)tuinbonen
Flinke handvol witte bonen uit blik
Sap van 2 citroenen
2 grote eieren, losgeklopt
2 el yoghurt
olijfolie
Peper en grof zeezout
Parmezaanse kaas voor afwerking

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kipdelen met zout en peper en bak ze rondom bruin. Leg de kip op een bord en schep het overtollige vet, op een paar eetlepels na, uit de pan. Voeg de knoflook, ui, venkel, prei, en kruidensteeltjes toe en bak tot de groenten zacht zijn. Doe de kip terug in de pan, schenk er 600 ml water bij en voeg peper en zeezout toe. Dek de pan af met het deksel en laat op een zacht vuur 1 uur stoven tot de kip zacht is en van het bot valt. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en roer de erwten, tuinbonen en witte bonen erdoor. Voeg, als de diepvriesgroenten klaar zijn, het grootste deel van de kruidenblaadjes toe, houd wat achter voor de garnering.
Neem de kip uit de pan en trek met 2 vorken het vlees van de botten. Verwijder de botten en doe het vlees terug in de pan. Klop het citroensap en de eieren goed door elkaar en schenk het mengsel langzaam door de stoofpot.Leave a Reply

YOU MAY LIKE