Vers van het land

Mocht ik huisvrouw zijn en meer tijd hebben, ik zou al mijn inkopen rechtstreeks bij de boer of op de boerenmarkt doen. Aardbeien vers van het land bijvoorbeeld. Wat wil een mens nog meer?

aardbei_1

Semifreddo met aardbeien, walnoten en een vleugje rozenwater

Rozenwater is een ingrediënt dat in de keuken met mate gebruikt moet worden, je kapt het goedje niet zomaar overal in, maar in een aantal gerechten mag het absoluut niet ontbreken. Ik denk maar aan een Turkse baklava. Ook in deze Italiaanse semifreddo misstaat een vleugje rozenwater niet, het geeft dit nagerecht een onverwachtse en fijne toets.
In het originele recept worden de vruchten door het ei-roommengsel gemengd en zo bevroren. Mijn ervaring is dat de semifreddo sneller ontdooit dan de vruchten waardoor de aardbeien nog bevroren zijn op het moment dat de semifreddo net goed is om op te eten. Niet ideaal. Meng dus enkel de noten door het mengsel en werk achteraf, bij het opdienen, af met de aardbeien.

Ingrediënten voor 4-6 personen

6 eidooiers
250 ml opgeklopte room
150 gr verse aardbeien
3 el grofgehakte walnoten
3 el honing
2 tl lepels rozenwater

Bereiding
Klop de eierdooiers en de honing 10 minuten met een mixer of met de hand tot een dikke, bleke, romige massa die verdubbeld is in volume. Schep de opgeklopte room en het rozenwater erdoorheen tot alles net gemengd is.
Bekleed de bodem en twee zijkanten van een brood –of cakevorm van 1 liter met een stuk plasticfolie en laat de folie over de zijkanten van de vorm hangen. Schep het mengsel in de vorm, vouw de folie eroverheen om de semifreddo te bedekken en vries 1 à 2 uur in tot het gedeeltelijk bevroren is. Haal uit de diepvriezer en meng de noten er doorheen. Dek af met plasticfolie en zet weer in de diepvriezer tot het volledig bevroren is. Laat 20 minuten zacht worden in de koelkast voor het opdienen. Stort uit, snij in plakjes en dien op met de aardbeien.Leave a Reply

YOU MAY LIKE