Bloody Mary!

Ik heb niets tegen traditionele mosselrecepten, natuur of met witte wijn, heerlijk! Maar er zijn nog zooo veel andere manieren om deze pareltjes van de zee klaar te maken. Grill ze met broodkruim in de oven, verwerk ze in een bouillabaisse of stoof ze in een Bloody Mary sausje. Laatst waren we een weekend in Damme en als je in deze tijd van het jaar zo dicht bij de zee bent dan zijn mosselen een must.

Mosselen Bloody Mary dus. Een recept uit het ‘30 minutes’ kookboek van Jamie Oliver. De kok prepareert er nog een voor- én nagerecht bij, dat alles in 30 minuten, maar laat ons zeggen dat dit toch wel een heel easy going receptje is dat je zeker in minder dan 30 minuten op tafel zet.

Een zonovergoten dag in het prachtige Damme afsluiten met verse mossels. Ik ben zo verwend, this is as good as it gets!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gasten van de avond
Colette: lerares
Guy: fotograaf (www.moedersmooiste.be)
Nathalie: lerares
Patje: kok

Mosselen Bloody Mary

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
4 kg mosselen per persoon
3 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
1 l tomatenpassata
1 el Worcestersaus
Flinke scheut wodka
Scheutje porto
Enkele druppels tabasco
Sap van 1 citroen
Peper & zout

Bereiding
Snijd de bleekselderij in dunne schijfjes. Vermeng in een schaal de passata, worcestersaus, tabasco, citroensap, knoflook, porto , wodka en de bleekselderij. Breng op smaak met zout en peper. Was de mosselen en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die na een tikje niet sluiten weg.
Doe de mosselen in een grote pan en schenk hierover de Bloody Mary saus. Doe het deksel op de pan en zet het vuur hoog. Schep de mosselen na enkele minuten een keer goed door en sluit de pan weer. Als na enkele minuten alle mosselen open staan zijn ze goed. Schep ze met de schuimspaan uit de pan in een grote schaal en laat het kookvocht wat inkoken. Schenk dat vervolgens over de mosselen. Serveer met broodOne Response to “Bloody Mary!”

  1. Colette Debbaut says:

    Zalig..

Leave a Reply

YOU MAY LIKE