Aziatische omega 3-bom

Salades. I love them! Ik heb het dan niet over een caesar salad met vettige dressing. Neen, ik spreek over gezonde Aziatische maaltijdsalades waarbij verse kruiden de smaakmakers zijn. De Thaise keuken bijvoorbeeld, combineert vaak zoet, zout, zuur én pittig in één gerecht met als resultaat een heerlijke explosie aan smaken. Denk maar aan een pittige Thaise rundvleessalade of deze mildere variant met gemarineerde, knapperige zalm.

Laat je niet afschrikken door de, op het eerste zicht, indrukwekkende ingrediëntenlijst. Geloof me, dit is een super eenvoudig gerecht dat je in 20 minuten op tafel zet. Naar een recept van Bill Granger.

Wat heb je nodig:
Voor de salade
4 ontvelde zalmfilets (elk ca.180gr.)
300 gr peultjes of fijngesneden snijbonen
20 lychees (vers of uit blik)
1 komkommer (in stukjes geneden)
1 rood Spaans pepertje (fijngesnipperd)
1 rode ui (in fijne ringen gesneden)
4 handen sla
Handvol koriander (fijngesneden)
Olie
(Voor 4 personen)

Voor de marinade
2 tl kristalsuiker
4 el vissaus

Voor de dressing
2 el limoensap
2 el vissaus
1 el kristalsuiker

Hoe maak je het:
Maak een marinade voor de zalm door de vissaus met 2 theelepels suiker te vermengen. Wentel de zalm in de marinade en leg hem 10 minuten in de koelkast. Blancheer ondertussen de peultjes 30 seconden in kokend gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder een koude stromende kraan zodat ze knapperig blijven en hun kleur behouden. Vermeng ze in een grote schaal met komkommer, lychees, koriander, Spaans pepertje, ui en sla.

Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak de zalmfilets aan alle vier de kanten steeds 1 minuut. Verdeel de zalm in stukjes en strooi ze op de salade. Roer het limoensap met de vissaus en overgebleven suiker door elkaar. Giet over de salade en schep hem luchtig door.Leave a Reply

YOU MAY LIKE