Sunday morning pleasures

Elke week kijk ik uit naar het ontbijt op zondagochtend. Het mag dan wat meer, wat luxueuzer zijn. Met luxueus bedoel ik niet een tafel overvol met eten. Ik heb het over eenvoudige ingrediënten die, gecombineerd, een simpel maar rijk ontbijt vormen. Het perfecte voorbeeld hiervan is granola. Granola is een crunchy muesli op basis van havervlokken, noten, zaden, kruiden en honing.

Ik begin alvast aan de krant en de koffie terwijl de mengeling in de oven staat en het huis zich vult met heerlijke aroma’s. En dan het moment waarop de romige yoghurt de intense kruidige smaak van granola opneemt… Dit is luxe

Granola

Het geheim van deze superverslavende granola zit in de kruidenmengeling: kaneelstokjes, kardemom en zeezout. De noten en zaden zorgen in dit ontbijt voor een volle luxueuze toets.

Ingrediënten
400 gr havervlokken
75 gr pecannoten
120 gr amandelen
75 gr zonnebloempitten
75 gr rozijnen
100 ml honing
75 gr bruine suiker
2 tl kaneel
2 kaneelstokjes
1 tl kardemon
1 el vanille-extract
50 ml zonnebloemolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de havervlokken, noten, rozijnen en pitten in een grote kom. Meng in een andere kom de overige ingrediënten. Voeg alles samen in een ovenschaal en bak de granola 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Roer elke 10 minuten het mengsel om, zo krijg je een ‘brokkelige’ structuur.2 Responses to “Sunday morning pleasures”

  1. […] Ingrediënten (Inspiratie uit Thursday Dinners) […]

  2. […] important than breakfast in my opinion. Yesterday afternoon I finally got to try my hand at that granola recipe I found on Belgian foodie blog Thursday Dinners, like ages ago. I’m so sorry it’s in […]

Leave a Reply

YOU MAY LIKE