La dolce vita

Sicilië is voor mij onlosmakelijk verbonden met heerlijk eten. Ik kies mijn reizen altijd in functie van de plaatselijke keuken, aangeleerd van mijn ouders. Met hen ging ik bijna 10 jaar geleden naar Sicilië en in mijn herinneringen hebben we er alleen maar aan tafel gezeten. ’s Ochtends te beginnen met een schuimige cappuccino en ’s avonds af te sluiten met een limoncello. Tussenin antipasto, primo, secondo en een niet te vergeten dolce. En dat elke dag opnieuw, twee zalige weken lang.

De Siciliaanse keuken is een eenvoudige en gastvrije keuken met respect voor het product en hier en daar wat Arabische invloeden. Ik trakteer mijn gasten op een avondje ‘la dolce vita’. Op het menu: Bruschetta con cannellini e pancetta, braciolette alla Messinese en scroppino van limoensorbet.

Gasten
Valérie: account bij oona
Freek: vormgever bij De Morgen
Viktoria: trend & youth lifestyle researcher bij Trendwolves
David: business analyst bij Thomas CookOne Response to “La dolce vita”

  1. Marijke says:

    <3 ik kies mijn reizen altijd in functie van de plaatselijke keuken

Leave a Reply

YOU MAY LIKE