Bruschetta con cannellini e pancetta

Met bruschetta kan je alle kanten uit. Maar echt alle kanten. De Italiaanse antipasto is gemakkelijk aan te passen aan de seizoenen en aan de inhoud van je koelkast. ‘s Zomers kan je met een aantal ingrediënten, die iedereen in huis heeft, zoals tomaat, brood, look en olijfolie al aan de slag. In deze periode van het jaar kies ik voor winterse bonen en zoute pancetta.

Ingrediënten voor 6 personen
500 gr cannellinibonen
1 rijpe tomaat
2 tenen knoflook, heel
1 tl gedroogde chilivlokken
250 gr dungesneden pancetta
Dikke sneden brood
Extra vierge olijfolie
Tijm, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Bereiding
Doe de bonen in een hoge steelpan en zet ze net onder water. Voeg tomaat en knoflook toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur lager. Laat alles 40-60 minuten zachtjes stoven, tot de bonen zacht zijn.
Giet de bonen af, verwijder de knoflook en het vel van de tomaten. Prak de bonen samen met de tomaten fijn met een vork en breng op maak met de gedroogde chilivlokken, olijfolie en zeezout.

Rooster het brood en besprenkel met wat olijfolie. Bestrijk elke snee brood royaal met de warme bonenpuree. Leg er wat pancetta op en strooi er wat verse tijm overheen. Serveer meteen.
Naar een gerecht van Giancarlo Acciavatti uit ‘La Cucina d’Abruzzo’

Je gebruikt het best verse bonen maar je kan het gerecht ook met bonen uit blik maken. Stoof de bonen dan 15 minuten op een zacht vuurtje samen met de stukjes tomaat en look in plaats van ze te koken.Leave a Reply

YOU MAY LIKE