My daily sugar rush

Mijn hart gaat letterlijk sneller slaan wanneer ik een inspirerende food blog ontdek. Vol enthousiasme klik en scroll ik me een weg door begeesterde blog posts, prachtige foto’s en heerlijk recepten om uren later, in verkrampte houding, met een voldane glimlach de blog aan ‘mijn favorieten’ toe te wijzen. Hoe groot mijn liefde voor het geprinte woord en beeld ook is, ik vul het graag aan met nog veel meer moois dat te vinden is op het  web.

In een klein notitieboekje noteer ik ondertussen losse woorden, namen en adressen. Alle ontdekkingen komen erin te staan, om te herlezen en nooit meer te vergeten. Zo heb ik pagina’s volgeschreven met namen van restaurants over heel de wereld, verlanglijstjes gemaakt van boeken en films en noteerde ik tussen de regels door vage en concrete ideeën en gedachten om ooit uit te voeren. Gelijkgestemden vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Mijn persoonlijke favorieten van het moment:

Café FernandoCafé Fernando

Café Fernando
Blog van de zeer gepassioneerde Cenk uit Istanbul. Een blogger die een interessant verhaal te vertellen heeft en originele recepten brengt aangevuld met prachtige foto’s.

101 cookbooks

101 cookbooks
Heidi Swanson en ik delen dezelfde kookboekenverslaving. Het enige verschil is dat zij er ondertussen zelf al één geschreven heeft, “Super naturel every day”. Heidi staat bekend om haar vegetarische recepten en ‘natural foods’.

Alle dagen honger

Alle dagen honger
Twee dames met een interessante kijk op eten en vakmanschap. Zo volgen Jo en Barbara een opleiding ‘uitbenen lam & kalf’ om een helder en onderbouwd standpunt te kunnen innemen over vlees eten. Ze weten op een mooie grafische manier een passie over te brengen.

niks speciaals

Niks speciaals
De blog van Thomas Caron draait om de dagelijks terugkerende vraag ‘wat eten we vanavond’. Thomas werkt met kwaliteitsvolle producten die centraal staan in eenvoudige, vaak Italiaanse getinte, smakelijke gerechten. Daarnaast vind je ook Vlaamse klassiekers en Aziatische experimenten om die, soms lastige, vraag mee te beantwoorden.6 Responses to “My daily sugar rush”

  1. Marijke says:

    Zo voelde ik mij dus ook bij het ontdekken van deze blog :)

  2. Barbara says:

    wauw! wat verkeren we in schoon gezelschap! merci! en wij staan altijd paraat om eens een donderdag te komen partycrashen :) x ADH

Leave a Reply

YOU MAY LIKE