Dinner party

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Julie, één van de gezichten achter de blog Strutter View. Het online platform neemt je mee in hun kleurrijke offline leefwereld die draait rond theater, fotografie, mode én eten. Ah! The young & hungry, dat kan niet fout gaan.

Dat ze hongerig waren, werd onmiddellijk duidelijk. Britt, Julie en Maxime zijn ambitieuze, creatieve personen met elk hun eigen specifieke passie. Er was geen ijs te breken, het leek of we deze vriendengroep al jaren kennen. De lijm van de avond was onze gezamenlijke liefde voor eten die ze duidelijk met de paplepel hebben meegekregen. Zo vertelde Julie dat haar vader eind de jaren zeventig het eetcafé ‘De Ware Jacob’ uitbaatte en het runde zoals een old school dinner party. Eén lange tafel en een tweetal gerechten die hij die ochtend bedacht werden klaargemaakt. Vers en eenvoudig, zoals eten hoort te zijn.

Dinner party

Dinner partyDinner partyDinner party

Ze vertelden me dat het concept Thursday Dinners hen deed hen denken aan de start van het restaurant Comodo in NYC. Het gaat over een koppel dat bang was in de typische sleur van het werkleven terecht te komen en zo op het idee kwamen elke week, door middel van een dinner party, hun huis open te stellen voor vreemden. Ondertussen werd de hobby hun beroep en openden ze afgelopen jaar een restaurant in Soho waar je dezelfde huiskamersfeer ervaart.

Dinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner party

De tagline van Comodo “On a mission to bring back the art of the dinner party” zou evengoed de onze kunnen zijn. Want ook Thursday Dinners gaat over veel meer dan eten. Het gaat over hoe we op oprecht plezier halen uit het ‘hosten’ van een dinner party.  Mensen samen brengen en hen een leuke avond bezorgen, daar draait het om. Ideeën delen, verhalen vertellen, herinneringen ophalen. Thursday Dinners is alles wat we ervan verwachtten bij de opstart en zoveel meer. Bedankt Strutter View crew om me dat even te laten zien. Blij jullie te leren kennen. Tot heel snel.

Dinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner partyDinner party

Gasten
Maxime: Creative director HEISME studio
Britt: Student theater- en filmwetenschap
Julie: Student communicatiemanagementLeave a Reply

YOU MAY LIKE