Bloedsinaasappeltrifle

Bloedsinaasappeltrifle

Seizoensproducten, er bestaat niets mooier, niets eerlijker. Ik versta eigenlijk niet goed waarom mensen tegenwoordig het hele jaar door tomaten en tong willen kopen. Producten zijn niet alleen lekkerder binnen hun seizoen maar er is op die manier ook telkens iets om naar uit te kijken. Zo wordt het eind van de zomer iets dragelijker met uitzicht op het wildseizoen en tel ik momenteel de weken af tot die eerste zoete aardbei. Hier kleurt het seizoen ons bord.

Voor de aardbeien rijp zijn eerst nog een dessert met hét winterfruit, de citrusvrucht. Ik kies voor het mooiste exemplaar van de familie, de bloedsinaasappel. Van het sap maken we een zoete bloedsinaasappelgelei die we samen met mascarpone en knapperige Italiaanse koekjes, cantuccini, verwerken tot een machtige trifle. Wat je over hebt van de gelei vries je in en gaat over de eerstvolgende pannenkoeken die je bakt.

BloedsinaasappeltrifleBloedsinaasappeltrifleBloedsinaasappeltrifleBloedsinaasappeltrifle

Ingrediënten voor 4 personen
5 bloedsinaasappelen
125 gr geleisuiker
200 gr cantuccini
200 gr mascarpone
2 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker

Bereiding
Schil de bloedsinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in stukjes. Doe ze met de geleisuiker in een pan en breng rustig aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen en neem van het vuur. Laat de sinaasappelgelei afkoelen en zo ook geleren. Verkruimel ondertussen de koekjes en klop de slagroom stijf met wat vanillesuiker. Klop de mascarpone luchtig en meng met de slagroom. Neem een hoge schaal en bedek de bodem met een deel van de koekjes, ga verder met een laagje room-mascarponemengsel en tenslotte de bloedsinaasappelgelei. Ga zo verder tot alles op is en eindig met een paar dunne plakjes bloedsinaasappels. Laat nog een uurtje rusten in de koelkast.
Naar een recept van watatenzij.nl.

 One Response to “Bloedsinaasappeltrifle”

  1. […] for starters, ‘vol-au-vent‘ for dinner and our favourite part of the evening: a blood orange trifle for dessert. Dutch readers can find the recipes on http://thursdaydinners.com , […]

Leave a Reply

YOU MAY LIKE