veggie night

Toen Colin, één van de gasten op onze laatste diner, bij de uitnodiging aarzelend vertelde dat hij vegetariër is was ik oprecht blij. Dat gaf me een reden om een volledig vlees- en visloos menu op tafel te zetten… De tijden dat je als vegetariër op een dineetje als een pain in the ass wordt beschouwd en als ‘straf’ hetzelfde als de rest, de carnivoren, krijgt maar dan zonder vlees, liggen gelukkig ver achter ons. Door initiatieven zoals ‘dagen zonder vlees’ en ‘donderdag veggiedag’ gaan steeds meer mensen bewuster eten en schrappen ze systematisch één of meerdere dagen vlees van het menu. Dat je als flexitariër op vleesloze dagen niet gedoemd bent tot het eten van rauwkost en groentelasagnes bewijzen de populaire veggie-kookboeken zoals ‘Plenty’ van Ottolenghi en ‘Vegalicious’ van Alice Hart. Ze leren je dat jonge wortelen niet enkel en alleen met erwtjes komen.

IMG_9510-2aIMG_9506aIMG_9501-2aIMG_9521aIMG_9522aIMG_9526aIMG_9529a

Dat vegetarisch koken niet saai en smaakloos hoeft te zijn toont ook de Aziatische keuken waar vegetarische gerechten al eeuwen een centrale plaats krijgen. Tofu staat er steevast naast vlees- en visgerechten op de kaart. De variaties met deze vleesvervanger zijn eindeloos: in een krokant korstje met chilisaus als hapje, pittig gewokt in een gerecht met noedels of fluweelzachte silken tofu rauw geserveerd met een eenvoudige marinade op basis van sojasaus en afgewerkt met sesamzaadjes en gesnipperde lente-uitjes.

IMG_9539aIMG_9541aIMG_9547a

Wij gaan tijdens onze veggie night voor ricotta gnocchi met munt, basilicum en beurre noisette om te beginnen. Verder kwamen ook gegrilde groentjes met kappertjesvinaigrette, romige pastinaakpuree en een gepocheerd eitje op tafel en als afsluiter een verse soesjes gevuld met banketbakkersroom.

IMG_9553aIMG_9564aIMG_9565aIMG_9566aIMG_9568aIMG_9569aIMG_9571aIMG_9577aIMG_9579aIMG_9586aIMG_9589aIMG_9591aIMG_9595aIMG_9599aIMG_9603a

Gasten
Gilles: oprichter Gilbertje
Chrissie: flying verkoopster, lay out, etalage voor American Outfitters
Vincent: runt de Soulslayer webstore en is bassist bij Rise And Fall
Evelyne: hoofdredacteur KRAX-magazine
Colin: zanger AMENRA en storemanager CREAMLeave a Reply

YOU MAY LIKE