Wish list

Ik ben geen typische vrouw als het op shoppen aankomt. Mijn wish list bestaat niet uit een nieuwe designerhandtas x of must have halsketting y. Ik droom van een Magimix, een pastamachine en een ijsmaker. Maar helemaal vanboven staat een degelijk mes, niet gewoon een leuk keukengadget maar een basic necessity. Sinds maanden loop ik iedereen tot vervelens toe te vragen welke messen zij gebruiken gevolgd door uren googleplezier op zoek naar hét perfecte mes. Gedaan met twijfelen. Vandaag liep ik ‘De messenwinkel’ op het Mechelseplein binnen with a pocket full of money to spent.

knifemes

mes

Telkens ik in de buurt ben maak ik een ommetje langs de etalage van dit kleine winkeltje, van boven tot onder volgestouwd met messen. Je vindt er niet enkel prachtige koksmessen maar ook old school scheermessen, Zwitserse zakmessen of Opinelmessen. Te midden van al dat moois staan messenspecialisten mevrouw Holthof en meneer Chevalier. Ik zou mijn mes in een kookwinkel, de Metro of ISPC kunnen halen maar ik hou van professioneel advies van gepassioneerde vakmensen met diepe kennis en veel liefde voor het product dat ze verkopen.

mes

mesmes

Meneer Chevalier legt alle messen zorgvuldig voor me uit en raadt me aan het mes te nemen dat het best in mijn hand ligt. Mijn keuze gaat naar een vlijmscherp Japans Kai Shun-mes: liefde op het eerste gezicht. Een mes vervaardigt uit 32 lagen roestvast damaststaal met een prachtig lijnenspel wat zorgt voor een elegante uitstraling. De Pakka-houten handgreep heeft een traditionele Japanse ‘kastanjevorm’ die bijdraagt tot de ergonomie en het een atypische look geeft.

Mijn advies: heb je niet veel geld uit te geven ga dan voor één goed mes in plaats van een set goedkopere messen. Je fileert ook niet elke dag vis dus investeer in een goed all-round demi-chefmes en je bent vertrokken. Met een ‘Molentje’ van een paar euro’s als aardappelmesje erbij kan het helemaal niet meer mis gaan. Kies de versie die roest, die blijven eeuwig scherp.5 Responses to “Wish list”

  1. Marijke says:

    Herkenbaar! Ik ben ook al een tijdje op ‘queeste’ naar het perfecte mes / de perfecte messen.

  2. Goh, je hebt die ook in alle prijscategorieën. Heel basic vanaf 50€ denk ik. ze gaan zo duur als je zelf wil. Iets middenin leek mij ideaal. Niet goedkoop maar een investering voor het leven hé :)

  3. martine lapere says:

    goedkoper dan een paar schoenen en die gaan geen leven mee.
    succes ermee maar hou je vingerkootjes..:)

Leave a Reply

YOU MAY LIKE