girls, girls, girls

Lies

Een Thursday Dinner met al haar vriendinnen, dat is het enige wat Lies Von Yellow voor haar verjaardag wou. Liesje gets what Liesje wants. En zo duwen we samen, de dag voor haar verjaardag, in de Dobbelhoeve een winkelkar vooruit. Dat is de plek waar Lies gaat shoppen sinds ze naar Schilde verhuisde. Ik heb er haar al menig keer over bezig gehoord en was blij eindelijk eens met eigen ogen te zien waarover ze niet stil te krijgen is. Toegeven, de landelijke Dobbelhoeve is een idyllische plaats voor stadsmeisjes zoals wij. Een boerderij die uitkijkt op zonovergoten velden waarbij de oude schuur omgebouwd is tot een kleine marktplaats.

liesLieslies

De Dobbelhoeve startte, zijn tijd ver vooruit, als is één van de eerste biologische boerderijen van het land. Hun eigen hoeveproducten worden aangevuld met artikelen van andere biologische bedrijven zoals vlees van De Groene Boerderij en kaas van de Gentse ambachtelijke kaasmakerij Het Hinkelspel.

Lies Lieslieslies

Eenmaal terug thuis beginnen we aan de voorbereidingen van een grote, Libanees geïnspireerde, barbecue. De mezze bestaat uit wortelhummus, bietenhummus en baba ghanoush met Libanees platbrood. Daarna bakt Patje, de heer des huizes, de gekruide köfte op de hete grill. Daarbij eten we taboulé met granaatappelpitten, zuur gemarineerde rode bieten, frisse komkommersalade met yoghurt en pittige olijven-aardappelsalade.

lieslieslieslieslieslieslies

Het wordt een heerlijke zonnige dag met veel vrouwen, veel lachen, veel eten en veel drank. De middag loopt moeiteloos over in de avond wanneer de gastvrouw haar fantastisch dessert bovenhaalt: aardbeien met munt en opgeklopte vanillemascarpone. Dé perfecte afsluiter van dé perfecte ‘verjaardags get together’. Merci Liesje, you were and will always be fabulous!

liesliesliesliesliesliesliesliesliesLiesLiesLiesLies

Gasten
Liesje
Lost boy Patje
Arnaudje
De meisjes2 Responses to “girls, girls, girls”

  1. wat een prachtige lachende gezichten allemaal, ik word er zo vrolijk van! het menu klinkt ook heel prachtig :)

  2. Sarah says:

    hm dat klinkt als de perfecte bbq! ziet er supergezellig uit, ik hoop ook nog zo’n leuke bbq te hebben deze zomer!

Leave a Reply

YOU MAY LIKE