Bruxelles ma belle

Laatst werden we uitgenodigd om te koken in Brussel in het prachtige appartement van kunstenaar Thomas Lerooy en zijn vriendin Tinka Claeys. De avond voordien werd Thomas’ boek Bittertweet gelanceerd dus een avondje gezellig met de voetjes onder hun eigen tafel leek geen slecht idee.

Thomas LerooybureauColetteThomas & ColettebureaubureauBittertweet

Ze eten graag maar gaan vooral uit eten bekent Thomas. Geen tijd en geen zin om zelf te koken. Het maakt hen wel dé experts op vlak van lekkere verborgen eetadresjes in de hoofdstad. Tinka is vol lof over de nieuwe Japanse noodlebar Umamido bij Flagey, de eigenaar importeert zijn noedels rechtstreeks uit Japan en werkt voor de bouillon enkel met lokale producten. Ze serveren er zelfs mijn favoriete gerecht: pork buns. Ook over Café al dente, “de beste Italiaan van ’t stad”, wordt enkel in superlatieven gebabbeld. Afgaand op de heerlijke wijn, die Tinka nota bene snel nog even in een wijnwinkeltje om de hoek ging kopen, heb ik veel vertrouwen in hun smaak.

Tinka & Louisegroentetempurabij Thomas & TinkaThomasThomas & SanderThomas Lerooy

TinkaThomasThomas LerooyTinka & LouiseSanderTinkaThomasTD Lerooy

Maar vanavond kook ik voor het gezelschap. Met het hoofdgerecht, geglaceerde zalm, wil ik Thomas tonen dat er helemaal niet veel voorbereidingen of gedoe aan zelf koken vooraf moet gaan. De vis gaat gewoon 10 minuten in de oven terwijl de marinade rustig inkookt. Om het wat specialer te maken serveer ik er kruidenpannenkoekjes bij maar een eenvoudig potje rijst will do just fine als je wat minder tijd hebt. Ook op het menu: groentetempura met Aziatisch dipsausje en een walnoten-amarettocake afgewerkt met verse vijgen, Turkse yoghurt en honing.

Sander & Tinkaaan tafelTinka & SanderlampTinka  & Louise

We laten Thomas en Tinka achter met de afwas en nemen ons voor eens wat meer naar Brussel af te zakken en al die smakelijke tips uit te proberen. Ik kan al niet wachten!

Gasten
Tinka: hoofdaankoper media bij VRT
Colette: kleuterlerares
Thomas: kunstenaar
Sander: cameramanLeave a Reply

YOU MAY LIKE