Groentetempura met limoen-looksausje

Dat een vegetarische snack, waarbij groenten de hoofdrol spelen, ook kan doorgaan voor comfort food bewijst deze groentetempura. Lente-uitjes, auberginestukken, bloemkoolroosjes en zoete aardappelparten omhuld met een krokant deegje, heerlijk! Experimenteer naar hartenlust met verschillende seizoensgroenten, tempura kan je echt met praktisch alle soorten maken. Ik serveer er een limoen-looksausje bij maar elk Aziatisch-geïnspireerd dipsausje past wonderwel bij dit hartig hapje.

IMG_1845aGroentetempuraGroentetempura2

Ingrediënten
Zonnebloemolie om te frituren
Seizoensgroenten, verdeeld in stukken

Voor het beslag
150 gr zelfrijzende bloem
75 gr maïzena, extra om te bestuiven
spuitwater uit de frigo
peper en zeezout

Voor het sausje
2 tenen look
1 el bruine suiker
2 el limoensap
2 el vissaus
1 el sojasaus
1 chilipepertje, in fijne ringen
Peper en zeezout

Bereiding
Maak het dipsausje door de knoflook, de chilipeper, de suiker en het peper & zout in een vijzel tot een dikke pasta te wrijven. Roer het limoensap, de vissaus en de sojasaus erdoor.

Giet ongeveer 75 cl zonnebloemolie in een middelgrote kookpot en zet op een hoog vuur. Maak het beslag door de zelfrijzende bloem samen met de maïzena te zeven. Voeg al roerend spuitwater toe tot je een semi-lopend deeg krijgt. Kruid met peper en zout. Eenmaal de olie goed heet is wentel je een stuk groente door wat maïzena, klop het overtollige eraf, en haal je het door het beslag. Laat voorzichtig in de olie glijden en bak ongeveer 1 à 2 minuten. Frituur de groenten in een aantal keer en zorg dat de pot niet te vol ligt.One Response to “Groentetempura met limoen-looksausje”

  1. Sandra says:

    ziet er zeer lekker uit – i will give it a go – txs for sharing – http://www.leeksandhighheels.com

Leave a Reply

YOU MAY LIKE