lenterolletjes

De naam is misleidend want deze rolletjes kan je, afhankelijk van wat je erin verwerkt, tijdens elk seizoen maken. Ik gebruik graag superverse rauwe zalm. Naar mijn menig de lekkerste manier om dit product te eten. Er kan voor mij geen enkele zalmbereiding tippen aan de pure nootachtige smaak van deze rauwe vis. Verder gaan er nog smeuïge avocado’s, frisse komkommers, pittige daikon, Thaise basilicum en waterkers in. Maar vul deze lenterolletjes vooral met wat je zelf lekker vindt: garnalen met noedels en koriander of waarom geen veggie spring rolls met verschillende fijngesneden groenten en sojascheuten.

Het rijstpapier is neutraal van smaak maar vormt de perfecte behuizing die het geheel samen houdt. Dipsausjes kunnen gaan van smeuïge pindacrème en pittige chili-sojasausdressing tot een zoetzure saus.

lenterolletjes

Ingrediënten
200 g zalmfilet
rijstpapier
1 avocado
½ komkommer
Thaise basilicum (of gewone)
busseltje waterkers
¼ daikon

Bereiding
Snij alle groenten en de zalm in iets kortere repen dan het rijstpapier. Vul een kommetje met handwarm water en dompel er één rijstvelletje een aantal seconden in onder. Het rijstpapier zal slap en bewerkbaar worden. Leg het op een proper werkvlak en schik de versneden ingrediënten, de Thaise basilicum en waterkers op ongeveer 2 cm van de bovenste rand. Vouw de rand over de ingrediënten en klap ook de buitenkanten toe. Rol het lenterolletje verder op en leg het op een bord met de naad naar beneden. Werk nu de rest van de rijstvellen één voor één op.

lenterolletjes

lenterolletjes

 Leave a Reply

YOU MAY LIKE