Boys night

Ok, boys night dus. Als het op eten aankomt worden mannen vaak geassocieerd met vlees, diepvriespizza’s en XL-porties. Maar deze mannen roeren af en toe zelf eens in een pot en verwachten meer van mij dan een kommetje chips bij het aperitief. Ik schotel hen Thaise mosseltjes voor. Licht en spicy, de perfecte starter zo blijkt.

1

2

IMG_4848a

3

IMG_4835a

4

5

IMG_4853a

Wat volgt is stevige maar gezonde kost: een Italiaans stoofpotje. Want stoofpotjes zijn altijd een goed idee. Let wel op de twee cruciale factoren waarmee dit gerecht valt of staat. Eén: tijd. Geef het tijd, véél tijd. Een stoofpotje staat minstens vier uur te pruttelen. De tweede factor is het vlees. Kies altijd voor de beste kwaliteit die je kan vinden. Ik ga voor worstjes gedraaid van Duke of Berkshire gehakt. Het zijn sappige dikke worsten met veel vet, ideaal om lang te laten stoven. Het vet krijgt op die manier de kans om zeer traag te smelten. Het houdt het vlees vochtig en zorgt voor een rijke smaak. Verder gaan er nog tomaten uit blik, kikkererwten, spinazie en veel gedroogde kruiden mee in.

IMG_4874-2a

IMG_4881a

IMG_4885a

IMG_4890a

IMG_4900a

IMG_4931b

IMG_4942a

IMG_4945a

Als dessert kies ik voor drank. Ahja, want boys will be boys en die willen drank. Toch?! Plus na een copieuze maaltijd heeft niemand nog ruimte voor een zwaar nagerecht. Scroppino’s zijn altijd een hitje zowel bij mannen als vrouwen. Ze verschijnen hier regelmatig op tafel als er geen tijd is om dessert te maken of gewoon als we er zin in hebben. Je kan het niet echt een cocktail noemen, bartenders draaien nu al met hun ogen, maar het is een mix van wodka, prosecco en limoensorbet. Eigenlijk een echt luie wijven dessert maar wel één om duimen en vingers bij af te likken: licht, verfrissend en alcoholisch. Wat wil een mens nog meer? De boys zijn alvast tevreden. Die palaveren ondertussen lustig verder over werk, snowboarden en tripjes naar Burning Man in de Black Rock Desert van Nevada.

IMG_4965a

IMG_4969a

IMG_4972a

IMG_4974a

IMG_4981-2a

IMG_4998a

IMG_5005a

Gasten
Joris: Co-owner en post-producer bij Shadowplay Films
David: Service crew bij Shadowplay Films
Ben: Founder & Art Director Glossy.tv
Philippe: Owner, Production Designer en Art Director bij Flanel d.a.One Response to “Boys night”

  1. […] weten graag wie er kwam eten, hoe die gekleed waren, wat we aten, …. Zoals deze girls night of de boys night. Op Kitchenet zijn het vooral de posts die inspiratie bieden op vlak van tableware die goed scoren. […]

Leave a Reply

YOU MAY LIKE