Scroppino

De Venetiaanse scroppino (of sgroppino) is niet echt een cocktail maar eerder een schuimige drank op basis van limoensorbet, wodka en prosecco. Scroppini zijn licht, verfrissend en vormen dé perfecte digestief na een copieuze maaltijd. Klop het sneeuwwitte schuim à la minute en serveer het onmiddellijk in ijskoude glazen.

Een scroppino is doodeenvoudig om maken: de drie ingrediënten enkele seconden in de blender of even opkloppen met de hand en het smeuïge spraakwater is klaar. De enige tip die ik je meegeef: haal genoeg sorbet in huis want je gasten smeken zeker om meer.

Ik hanteer geen maten maar schenk een goede geut (en nog één als het wat sterker mag zijn) wodka en ongeveer 1/3 fles prosecco bij één bakje limoensorbet van 250 ml in de blender. Zorg er wel voor dat alle ingrediënten ijskoud zijn voor gebruik.

Je kan met verschillende sorbetsoorten experimenteren, denk maar aan watermeloen- of mandarijnsorbet of vervang de wodka eens door grappa.

IMG_6942c2 Responses to “Scroppino”

 1. Kelly says:

  Ik krijg hier dorst van. :) Die probeer ik alvast eens deze zomer!

 2. Benneman says:

  LLewiiiisssSS !! !
  è proprio quello che metto sulla mia testa quando ballo in italia !
  ….. per sostituire la famosa wodka di una volta……
  sono felice di vedere la tua passione…..
  mi manchi…… bacino,
  Benneman.

Leave a Reply

YOU MAY LIKE