Malabi

IMG_6577b

Malabi is één van de meest populaire desserts van het Midden-Oosten. Je kan het vergelijken met de vanillepudding waarmee we ongetwijfeld allemaal opgroeiden. De Belgische petit beurre koekjes of speculaasjes vervang je hier door een vleugje aromatisch rozenwater, kleurrijke granaatappelpitten en gehakte pistachenoten.

Het basisrecept voor Malabi is even eenvoudig als dat voor pudding en ook de siroop is in een handomdraai klaar. Ik kies voor een siroop op basis van verse vanille en citroen. In combinatie met het parfum van rozenwater verkrijg je een smeuïg nagerecht met karakter en een frisse nasmaak.

IMG_6566c

Ingrediënten
6 personen
Voor de pudding
50 gr maiszetmeel
80 gr suiker
700 ml volle melk
1 tl  rozenwater
handje pistachenoten, grof gehakt
handje granaatappelpitten

Voor de siroop
1 dl water
75 gr suiker
1 vanillestokje, merg
1 schijfje citroen

Bereiding
Meng de maiszetmeel met een deel van de melk tot een papje. Zorg ervoor dat alle klonters opgelost zijn. Zet een pot op een zacht vuur en laat daarin de rest van de melk en de suiker warm worden. Roer regelmatig zodat de suiker gemakkelijk oplost. Een de melk bijna kookt voeg je het maiszetmeelpapje toe. Laat even doorkoken terwijl je continu roert. Voeg nu een subtiel theelepeltje rozenwater toe. Roer nogmaals en verdeel over 6 potjes. Laat de malabi afkoelen en zet de potjes dan minstens twee uur in de koelkast.

Maak ondertussen de siroop door het water met de suiker, het vanillemerg en een schijfje citroen in een steelpannetje op te warmen. Roer goed tot alle suiker opgelost is en laat de siroop op een zacht vuur nog even indikken

Haal de potjes malabi uit de koelkast en overgiet met de siroop. Werk af met gehakte pistachenoten en kleurrijke granaatappelpitten.One Response to “Malabi”

 1. barbara says:

  hi Louise!!!

  Vraagje,
  wat is een alternatief voor maiszetmeel?

  Arrowroot?

  En volle melk… vervangen door kokosmelk?
  😉

  Kisss!!

Leave a Reply

YOU MAY LIKE