Carpaccio van rundvlees

Carpaccio, een klassieker. Je vindt het gerecht op de menukaart vaak aan pittige prijzen. Maar als er nu één lunchgerecht is dat in een mum van tijd op tafel staat dan is het wel carpaccio. Niets mis mee zolang het maar boordevol smaak zit.

De basis van carpaccio is flinterdun gesneden rauw rundvlees. Vraag je slager het vlees vers te versnijden. De smaakmakers bepaal je zelf. Ga je de typisch Italiaanse toer op, werk dan met parmezaan, rucola, gegrilde pijnboompitjes, goede olijfolie en balsamicoazijn. Maar carpaccio kan je evengoed een Oosterse twist geven met limoen, koriander, sesamolie en sojasaus.

IMG_7748a

Wij waren laatst bij Heidi en Tom op bezoek. Zij schotelden ons hun verrukkelijke eigen interpretatie van carpaccio met Belgisch witblauw rundvlees, roodlof, gemarineerde radijsjes, geplette wasabi noten, appelkappertjes, een mengeling van waterkers met verse tuinkruiden en pittige chorizo.

IMG_7741a

Ingrediënten
Voor 6 personen
600 gr fijngesneden ossenhaas of zijlende
100 gr chorizo, fijngesneden
2 stronkjes roodlof
handje wasabi noten, geplet
handje appelkappertjes
bosje waterkers, gewassen
verse tuinkruiden naar smaak
bosje radijzen, in partjes gesneden

Vinaigrette
1 el frambozenazijn
3 el olijfolie
tabasco
zwarte peper & zeezout

Bereiding
Maak een vinaigrette van 3 el olie, 1 el frambozenazijn, enkele druppeltjes tabasco, peper en zout. Meng de in partjes gesneden radijsjes eronder en laat even marineren in de koelkast.

Bak ondertussen de stukjes chorizo in een klein beetje olie en laat op een keukenpapiertje uitlekken.

Bestrijk elk bord met een dun laagje olijfolie en leg er het vlees op. Kleed aan met de overige ingrediënten: roodlof, wasabi noten, kappertjes, gemarineerde radijsjes, waterkers, tuinkruiden en de stukjes gebakken chorizo. Besprenkel met wat goede olijfolie en kruid naar smaak met peper en zeezout.



Leave a Reply

YOU MAY LIKE