Eten om te delen

Ik ben tot het besef gekomen dat ik van koken hou. Dat het me gelukkig maakt. Koken doe ik niet enkel voor mezelf maar vooral voor anderen. Zelden of nooit maak ik een maaltijd voor één persoon. Er is niets aan als je het niet kan delen. Ik kook graag voor mensen die me dierbaar zijn en het maakt me intens gelukkig hen te zien smullen van wat ik voor hen, met liefde, bijeen gekookt heb. Al is het maar een eenvoudige kom soep of een simpele pasta. Het is mijn manier van ‘zorgen’ en liefde tonen. 

IMG_8225a

IMG_8231a

IMG_8252a

IMG_8261a

IMG_8276a

IMG_8282a

Voor Hannes en mijn verjaardag wou ik maar één ding. Enkele vrienden bijeenbrengen en samen eten en drinken. Wat oorspronkelijk begon met een ‘kleine apero’ groeide al snel uit tot de organisatie van een tuinfeest met iets meer volk dan eerst gepland. Er moest dus snel iets bedacht worden om meer dan 20 mensen, vleeseters en vegetariërs, van spijs te voorzien en zelf ook nog iets aan mijn feest te hebben. Ik wou smaakvolle en gevarieerde gerechten. Bovendien was het de bedoeling ze ook zonder al te veel moeite op voorhand én in grote porties te maken.

IMG_8299a

IMG_8303a

IMG_8315a

IMG_8318a

IMG_8340a

Wat kwam er op tafel? Een carpaccio van rode biet met munt, hazelnoot en geitenkaas; sashimi van gemarineerde zalm; little gem met buikspek en mango en de populaire pompoengalettes van Ottolenghi. Alles werd in grote schalen op tafel gezet en met stokjes, vorkjes en vingers opgegeten.

IMG_8364a

IMG_8374a

IMG_8416a

 One Response to “Eten om te delen”

  1. Anouk says:

    tsjakka! dat is er nu es recht op seh, koken om te delen, het mooiste wat er is. afgelopen weekend gaan kamperen, en het maakte me Echt Blij om iedereen te zien smullen van al het lekkers dat ik had klaargemaakt (kers op de taart: de rabarbercrumble op het kampvuur). *food bliss*

Leave a Reply

YOU MAY LIKE