Gemarineerde zalmsashimi

Bij zwoele zomerdagen hoort gemarineerde zalmsashimi. Het is simpel, fris en staat in vijf minuten op tafel. Niemand heeft zin om uren in de keuken te slijten als buiten de zon schijnt. Wat je nodig hebt is kraakverse zalm en een aantal ingrediënten die je in de keukenkast hebt staan. Je kan zeker freewheelen maar onthoud in dit geval: less is more. Rauwe zalm heeft een vettige smaak. Kies dus liever subtiele, frisse smaakmakers die het vet in evenwicht houden. Mocht je visboer toevallig ook lamsoor in huis hebben, aarzel dan niet om een handvol mee te nemen. De plant zorgt voor een heerlijke zilte crunch.

Je kan de vis zo eten als hapje en om er een echte maaltijd van te maken geef je er een kommetje gestoomde rijst en een eenvoudige komkommersalade bij.

IMG_8171b

Ingrediënten
Voor 6 personen
700 gr zalmhaasje
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl wasabi
Handje lamsoor, fijn gesneden
Zwarte sesamzaadjes

Bereiding
Snijd de ijskoude zalm in dunne hapklare plakjes. Meng in een kommetje de sojasaus, met de sesamolie en wasabi. Giet de marinade over de zalm, meng goed en zet eventueel een half uurtje terug in de koelkast. Schik de zalm op een groot bord en besprenkel met lamsoor en zwarte sesamzaadjes.Leave a Reply

YOU MAY LIKE