Aardpeerchips

IMG_1460aAan alle zware chipsverslaafden, zoals mezelf, dit is je rehab-recept voor een gezonder én lekkerder alternatief. Een groentechip die beter smaakt dan een aardappelchip? Ja het is mogelijk. Vergeet die veel te zoete voorverpakte wannabe-veggiechips die je alleen maar meer zin geven in het echte spul. Homemade aardpeerchips zijn de way to go. Ze zijn crunchy, zoutig en verslavend lekker. Denk aan aardappelchips maar met een vollere smaak. Ook niet onbelangrijk, je hebt volledige controle over de ingrediëntenlijst. Daaag E-nummers en andere ongezonde brol.

We zijn vertrokken. Volgend groentechip-experiment: Pastinaakchips? Courgettechips? Boerenkoolchips? Venkelchips? De opties zijn eindeloos. Oh ow, ik voel een nieuwe verslaving opkomen….

IMG_1417aIMG_1465a

Ingrediënten
aardpeer
plantaardige olie
fleur de sel of Maldonzout

Bereiding
Snijd, met behulp van een mandoline of een heel scherp mes, de aardpeer in plakjes van ongeveer 2 millimeter dik. Schik ze op een dubbelgevouwen vel keukenpapier naast elkaar en dek ze af met opnieuw een laagje keukenpapier. Druk goed aan met je handen. Je zal merken dat het bovenste velletje keukenpapier nat wordt. Haal het eraf en herhaal de laatste stap met een nieuw velletje. De plakjes aardpeer moeten zo droog mogelijk zijn.

Verhit ondertussen 5 centimeter olie in een hoge kookpot. Test de temperatuur door een stukje brood in de hete olie te gooien. Begint de olie rond het stukje brood te borrelen en bruisen, dan is de temperatuur goed.

Bak nu, voorzichtig, de plakjes aardpeer in verschillende keren zodat de chips elkaar niet overlappen. Draai na ongeveer 15 à 20 seconden de plakjes met een tang even om en bak nog eens 10 à 15 seconden verder net tot de witte schijfjes beginnen te kleuren. Haal ze er met een schuimspaan of de tang uit en laat ze op een velletje keukenpapier uitlekken. Besprenkel de chips onmiddellijk met zout. Bak op deze manier alle schijfjes aardpeer tot knapperige chips.Leave a Reply

YOU MAY LIKE