Mexican fiesta

Deze Thursday Dinners verscheen in december in De Morgen Magazine. Wij gingen voor het blad op bezoek bij graffitikunstenaar Dave De Rop a.k.a. Bué The Warrior en grafisch vormgeefster Janine Kopatz. Een creatief koppel uit Gent dat dit jaar alles achterlaat om in Mexico City een Belgische wafelshop uit de grond te stampen.

IMG_7723a

Het klimaat, de salsa van het volk en hun ongedwongen attitude hebben zo’n enorme aantrekkingskracht op het duo dat ze dit jaar nog hun valiezen pakken om er een nieuw leven op te bouwen. In samenwerking met Eduardo García, een van Mexico City’s hotste chefs van het moment, werken ze aan een deegrecept dat de Mexicanen van heerlijke Brusselse wafels moet voorzien. Geen gemakkelijke klus wetende dat de stad 2.500 meter boven de zeespiegel ligt waardoor de luchtdruk en de luchtvochtigheid er anders zijn en het wafeldeeg bijgevolg veel moeilijker en op een andere manier rijst dan hier.

IMG_7653a

IMG_7695a

IMG_7574b

IMG_7703a

IMG_7551a

IMG_7555a

IMG_7606a

IMG_7895a

IMG_7785e

IMG_7676a

IMG_7770b

IMG_7866a

Twee creatieve zielen die een horeca-zaak openen, daar moet meer achter zitten. Dave vertelt me dat Mexicanen de grootste zoetekauwen zijn, met de wafelshop komt het koppel tegemoet aan die zoete cravings maar daar stopt het niet. Het sociale aspect is minstens even belangrijk. De zaak wordt een ontmoetingsplaats voor jonge creatievelingen. De stad loopt over van jeugdig potentieel zoals grafisch ontwerpers, street artists, illustratoren, schilders, zeefdrukkers, fotografen, …. Soms grote talenten die niet altijd de middelen hebben om iets uit te bouwen. Het is de bedoeling om die mensen samen te brengen in een inspirerende ruimte waar je kan werken, ideeën uitwisselen of gewoon een lekkere authentieke Brusselse wafel kan eten.

IMG_7840a

IMG_7838a

IMG_7579a

IMG_7905a

IMG_7883a

IMG_7727a

Gasten
Janine
Dave (buethewarrior.bigcartel.com) (toykyokids.be)
Dimi
Mathieu (toykyokids.be) (http://www.casestudyo.com)Leave a Reply

YOU MAY LIKE