Verloren brood met bosvruchten uit de oven

_MG_5544-2aAangezien er op weekdagen doorgaans niet zoveel tijd is voor een uitgebreid ontbijt, gaan we op zondag graag all the way. Ik laat de voor de hand liggende koffiekoeken en pistolets voor wat ze zijn en kies voor easy going gerechten met wat ik op dat moment in huis heb. Hartige shakshuka waarvan de smaak me terugvoert naar de prachtige roadtrip doorheen Marokko enkele jaren geleden of waarom geen ovenverse kaneelbroodjes die met hun geur een zweem van zondagse gezelligheid in huis brengen. Wanneer er oud brood is komt deze ‘verloren brood-ovenschotel’ op tafel. Knapperig en gekarameliseerd aan de buitenkant, heerlijk smeuïg en zacht aan de binnenkant. Zondag, wat een prachtdag.

_MG_5560a

Ingrediënten
200 gr oud stokbrood of boerenbrood
3 eieren
100 ml melk
1 vanillepeul
2 el bruine suiker
zout
150 gr bosvruchten of blauwe bessen (diepvries of tijdens het seizoen vers)
boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verscheur of snijd het brood in twee centimeter grote stukken. Kluts de eieren los en voeg de melk, het merg van de vanillepeul, een eetlepel bruine suiker en een goede snuf zout toe. Meng de broodstukjes en het fruit onder het eimengsel. Vet een ovenschaal in met boter en voeg het broodmengsel toe. Bestrooi met de overgebleven eetlepel bruine suiker en zet ongeveer 20 tot 30 minuten in de hete oven.One Response to “Verloren brood met bosvruchten uit de oven”

  1. Ellen says:

    Lijkt me heerlijk! !

Leave a Reply

YOU MAY LIKE