bloedsinaasappelsalade

IMG_7141a

Citrusvruchten en meer bepaald bloedsinaasappels zijn op en top winterfruit. De eerste asperges mogen dan wel al de kop opsteken, deze doodeenvoudige bloedsinaasappelsalade blijft hier op tafel komen zolang de voorraad strekt. Het prachtig kleurenpalet en de zoetzure smaak van de Siciliaanse moro-appelsien inspireerde me tot dit doodeenvoudig tussendoortje of licht nagerecht.

Rooster een handvol ongezouten pistachenoten ongeveer een kwartier in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukken. Schil drie bloedsinaasappels en snijd ze in halve centimeter dikke plakken. Schik ze op een grote serveerschaal en besprenkel spaarzaam met enkele druppels rozenwater. Werk af met verse munt en de grofgehakte pistachenoten.

 

IMG_7145aLeave a Reply

YOU MAY LIKE