Smeuïge smoothie van rode biet en granaatappel

DSC00143d

Dit bloedrode trio levert de lekkerste combinatie voor een gezonde smoothie. Laat je niet afschrikken door de rode biet in dit recept. Zijn zoete en aardse smaak krijgt genoeg tegenwicht van het frisse sap van de bloedsinaasappels en pitjes van granaatappel.

Voor 850 ml
300 gr voorgekookte rode bieten
4 bloedsinaasappels
1 granaatappel
1 tl Bourbon Vanille-extract (Bioplanet)

Snijd de voorgekookte rode biet in grove stukken en pers de bloedsinaasappels uit. Vul een propere grote kom voor de helft met water. Snijd de granaatappel in 4 stukken en maak, onder water, de pitjes los van de schil. Door de granaatappel onder water van zijn pitjes te ontdoen vermijd je rode spetters op je kledij. Bovendien zakken de pitjes naar de bodem en komen de witte velletjes bovendrijven, die kan je zo gemakkelijk verwijderen. Giet het water af en doe de granaatappelpitjes samen met de stukjes rode biet, het bloedsinaasappelsap en het vanille-extract in een blender. Blend tot een smeuïge smoothie en zeef er eventueel de pitjes uit voor een gladder resultaat.

Dit recept vind je ook terug in de maart editie van Libelle Lekker.

DSC00150eLeave a Reply

YOU MAY LIKE