About

 

THURSDAY DINNERS

De keukentafel vormt de hoeksteen van een gezin, van een vriendenkring. Ze is de plaats waar we vertellen, discussiëren en lachen. De plek waar we dichter naar elkaar toe groeien. Samen eten heeft, zo leerde ik, een bindende kracht.

Thursday Dinners is een onlineplatform dat offlinemomenten en -belevenissen creëert. De blog is ontstaan uit een behoefte om in het snelle ritme waarin we soms leven het tempo nu en dan te vertragen en bewust tijd te maken. Voor een echt gesprek, zonder smartphones. Elke week komen we samen met vrienden, vrienden van vrienden en onbekenden om te koken en een maaltijd te delen.

Deze blog verwelkomt je in de levens en de huizen van een diverse groep vrienden, creatievelingen en ondernemers. Een jonge messenmaakster die rust vindt in het monotone geluid van de slijpmachine, een koffiebrander gebeten door de perfecte roast of een oenoloog die de wereld rondreist op zoek naar wijn met een verhaal. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze gaan hun passie achterna en genieten met volle teugen van het leven. Het zijn gedreven, hartverwarmende en bovenal gastvrije mensen die hun deur voor ons openzetten.

Eten bereiden voor geliefden geeft me heel wat voldoening. Het is mijn vorm van yoga, mijn meditatie. De zorgen van de dag vallen weg. Enkel het hier en nu telt. Mijn mes en het ingrediënt. Als ik kook, nemen mijn smaak- en reukzin het van me over. Het fascineert me hoe je van een handvol losse, rauwe ingrediënten iets kunt maken dat voedzaam is, niet enkel voor je lichaam maar ook voor je ziel. Goed eten zorgt er op alle mogelijke manieren voor dat ik me ook goed voel. Zet maar eens een stoofpotje op een laag vuur te pruttelen, laat de tijd zijn werk doen en lees een boek terwijl het huis zich met heerlijke aroma’s vult. Trek een fles wijn open, schep je mooiste borden vol en geniet van het moment. Magisch!

Je vindt op onze blog geen ingewikkelde en ellenlange recepten, maar smaakvolle gerechten waarin eerlijke ingrediënten de hoofdrol spelen. Thursday Dinners gaat over homey food dat iedereen kan maken en dat beïnvloed is door reizen, inspirerende personen en de stapels boeken naast mijn bed. Met een variatie aan gerechten willen we je inspireren voor alle toekomstige spontane of georganiseerde diners. We geven je slow cooking-recepten mee voor langzame zondagse bijeenkomsten en recepten voor weekdagontmoetingen die snel en eenvoudig te bereiden zijn.

Deze blog is zo veel meer dan een gewone kookblog, dat zul je wel merken. Het is een ode aan het leven, een ode aan vriendschap en samen eten. We hopen dat het je kan inspireren om vaker mensen uit te nodigen en met vrienden, familie en onbekenden rond de tafel te gaan zitten. Laat mensen binnen in je leven. Wat je daarvoor terug krijgt, is onbetaalbaar.

 

Louise.

louise@kitchenet.be